İstanbul’da tekstil sektöründe çalışırken emlak danışmanı Ercan Sert ile hayatını birleştiren Ludmila Sert, Safranbolu’dan aldığı soğanlarla Gagauzya’daki köyüne Safran tarlası kurdu. İşlerini bıraktıktan sonra Gagauzya’ya dönen Ludmila-Ercan Sert çifti, Safranbolu’dan getirdikleri Safran soğanları ile Beşalma’da üretim yapıyor. Gıda, ilaç, kozmetik gibi birçok alanda kullanılan ve bu yıl kilosu 40 bin liradan satılması dolayısıyla “dünyanın en pahalı baharatı” olarak adlandırılan safran bitkisinin yetiştirilmesi için Gagauzya’nın toprağının ve ikliminin oldukça uygun olduğunu belirten Sert çifti, “İstanbul’un yoğun temposundan sıkıldık ve köyümüze dönerek tarımla uğraşmaya karar verdik.